Om Jalmarson

Jalmarson-Thias AB är ett verkstadstekniskt företag med åtta anställda och finns i Vilsta industriområde, strax söder om Eskilstunas stadskärna. Verksamheten startade i början av 1950-talet, utifrån ett patent på den välkända bitventilen. Nuvarande ägare köpte företaget 1986 och vi har med tiden kommit att specialisera oss helt på vattenutrustning.

Huvuddelen av våra produkter går på export, för närvarande ca 90 % av den totala produktionen. De största exportmarknaderna är Danmark, USA, Finland, Polen och Irland.

På den amerikanska marknaden säljs våra produkter under varumärket STINGY.

Affärsidé

Vårt mål är att vara ett självklart val när det gäller vattenförsörjning till djur, främst till gris och ko, men även häst och får. Vi ska vara lika bra på att leverera standardprodukter som speciallösningar anpassade efter kundens specifika önskemål och kunna ge en totallösning inom vårt område.

Vi satsar därför på att göra företaget effektivt och flexibelt så att vi kan kombinera korta och långa produktionsserier utan att det blir dyra produktionskostnader.

Maskinpark

Vi har en produktionsteknisk hög kompetens och en modern maskinpark som tillåter flexibilitet i tillverkningen. Idag finns CNC-maskiner, varav den senaste är nyligen inköpt och installerad.

Våra produkter tillverkas nästan uteslutande inom våra egna väggar, vilket är ett viktigt led i vår strävan att kunna garantera att produkterna blir efter kundens önskemål.

Tack vare vår flexibla tillverkning kan vi tillverka både långa och små serier utan att produktionskostnaderna blir höga.

Mathias Bergman, VD

mathias@jalmarson.se

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå